Junioruniversiteit inspiratiedag in Den Haag

Op 23 september 2023 vind de allereerste Junioruniversiteit inspiratiedag in Den Haag plaats. Een dag die bol staat van de inspiratie! Je doet niet alleen inspiratie op tijdens de workshops, maar ook op de informatiemarkt en tijdens gesprekken met mede leerkrachten. In deze blog vertellen we je wat een inspiratiedag is, hoe de dag is opgebouwd en welke workshops je kunt volgen. Lees je mee?

Vanaf het allereerste begin van ‘onze zus’ Kleuteruniversiteit worden er al inspiratiedagen door het hele land gehouden. Tijdens deze dag staat de kleuterleerkracht centraal. Het doel van een inspiratiedag is dat je vol inspiratie en praktische tips weer huiswaarts gaat, en dat je niet kunt wachten tot het maandag is en je het geleerde in de praktijk kunt brengen. Dit gevoel willen we ook graag geven aan de leerkrachten van de hogere groepen. Daarom organiseren we op 23 september 2023 onze allereerste gecombineerde Kleuteruniversiteit en Junioruniversiteit inspiratiedag, als pilot voor groep 3 leerkrachten. Dus geef jij les in groep 3? Tag je collega’s en laat je inspireren!

Op de inspiratiedag informatiepagina kun je de workshops vinden waar je uit kunt kiezen. Je kiest bij aanmelding drie workshops uit het aanbod (en geeft twee reserve voorkeuren op). Aan de iconen bij de workshops kun je zien welke er interessant zijn voor groep 3 leerkrachten. In Den Haag kun je kiezen uit de volgende workshops die geschikt zijn voor groep 3:

– Ontdek het bewegend kinderbrein – door Jan van der Zwan
– Rekentekeningen – door Cora Hansen
– Leerkracht in balans – door Christel Schalke
– combineer voorlezen met muziek – door Anouk Overman
– Spel verbinden aan schrijven – door Anne Reijrink
– Kinderen die elkaar aanraken, slaan elkaar niet – door Els van der Wel & Nancy Dieks
– Thematisch werken in groep 3 – door Muriël Tebbe

Daarnaast ben je altijd welkom bij de andere workshops: beredeneerd aanbod, bewegen op muziek, muziek met kleuters, op weg naar schrijven, bewegen met kleuters in een leeg speellokaal, Hoe organiseer ik een werkles, en het spel van jonge kinderen verrijken en verdiepen. Let op, deze workshops zijn in de basis bedoelt voor leerkrachten van groep 1/2 .

We starten de dag gezamenlijk in de plenaire ruimte, waar we de workshopsleiders voorstellen en wat praktische zaken bespreken. Daarna begint de eerste inspiratieronde. Hierna heb je tijd om onder het genot van wat te drinken en een lekkere koek na te praten met je collega leerkrachten, waarna een nieuwe inspiratieronde volgt. Wij zetten daarna een heerlijke lunch voor je klaar. Tijdens de lunch kun je even rondneuzen op de inspiratiemarkt, kletsen met de workshopleiders, Junioruniversiteit auteurs en ambassadeurs, en met elkaar. Na de lunch volgt de laatste inspiratieronde. We sluiten de dag af met een inspirerende lezing van Charlotte Dematons, bekend van o.a. De gele ballon, Nederland en Alfabet! Vergeet niet je favoriete boek mee te nemen of aan te schaffen bij de stand van Leesvink want Charlotte neemt ook de tijd om boeken te signeren!

Moe, maar hopelijk voldaan keer je rond 15:00 uur weer naar huis, met een hoofd vol inspiratie en mooie plannen. Wij als team kunnen niet wachten en kijken uit naar deze dag. We verwelkomen ook jou graag, zien we je dan? Mocht je nog vragen hebben, mail deze gerust naar info@junioruniversiteit.nl

Tip: Als je in het primair onderwijs werkt, heb je conform je CAO recht op twee uur per week individuele professionele ontwikkeling bij een voltijdbaan. Deze tijd staat los van teamscholingen en kan worden gespaard tot scholingsdagen. Verder is er per school gemiddeld tenminste 500 euro per FTE beschikbaar voor deze scholingen. De personeelsgeleding van de medezeggenschapsraad beslist meestal hoe het totaalbudget wordt verdeeld. Doe dus navraag op jouw school en zorg ervoor dat je jouw budget kunt inzetten voor het bijwonen van een inspiratiedag!