Agnes
Ambassadeur

Hallo, ik ben Agnes Dijkstra. Ik woon samen met mijn man en twee dochters in het noorden van ons land. Al van jongs af aan wilde ik juf worden. Na het afronden van de Pabo heb ik met veel plezier als kleuterjuf gewerkt in meerdere kleuterklassen. In de jaren als kleuterjuf heb ik veel gewerkt met projecten van Kleuteruniversiteit. Ik werd zo enthousiast dat ik een aantal jaren als ambassadeur aan de slag ben geweest. Tijdens mijn tweede zwangerschap nam ik een pauze; op dat moment stond ik niet voor de klas. Na mijn verlof heb ik ervoor gekozen om te starten in groep 3. Het spelend en thematisch leren stond nog steeds centraal, maar ik merkte al snel dat ik onderdelen miste in de methodes. Ik besloot om de projecten van Junioruniversiteit te gaan gebruiken en dit was een succes. De methodes laat ik steeds vaker los en ik kijk gericht naar wat de groep nodig heeft. Iets wat ik als kleuterjuf altijd al deed. Het lijkt me leuk om jullie daarin mee te nemen via mijn instagram account. Hier laat ik regelmatig zien waar ik mee bezig ben en krijg je een kijkje in mijn manier van werken in en met een groep 3.

Linda
Ambassadeur

Hoi! Mijn naam is Linda Kroeze. Na mijn opleiding Toegepaste Psychologie heb ik 5 jaar gewerkt in het speciaal onderwijs. Erg interessant, maar ik zat veel op kantoor. Ik miste het groepsgevoel. Daarom besloot ik om de deeltijd Pabo te volgen. Inmiddels is dat alweer bijna 10 jaar geleden en werk ik nu op
bassischool ’t Anker in Amersfoort. Een heerlijke school waar het onderwijs is georganiseerd in units. Dit schooljaar ben ik de leerkracht van groep 5-6 (unit 3). De afgelopen jaren heb ik in groep 3-4 gewerkt. In groep 3-4 werkte we veel thematisch en dit wil ik graag doortrekken naar groep 5-6. De projecten van
Junioruniversiteit helpen mij daar enorm bij. Ik hoef het niet meer zelf te ontwerpen en ben verzekerd van een goede lessenserie. Voor een kijkje in mijn klas én op ons prachtige groene schoolplein raad ik je aan om mij te volgen via instagram.

Nena
Ambassadeur

Hoi! Mijn naam is Nena Heesakkers en ik woon in Waalwijk. Ik heb naast het leerkracht zijn al verschillende uitstapjes gemaakt als specialist hoogbegaafdheid en teamleider onderbouw, maar het lesgeven aan de kinderen is wat me het meeste plezier en energie geeft. Ik heb sinds 2016 al les mogen geven aan diverse groepen van het regulier onderwijs. Ik stroomde als invaller in op een Kindcentrum in groep 6-7, daarna een jaar groep 7-8 en na deze leerzame jaren was ik 5 jaar lang in groep 1-2 te vinden. Hier heb ik Kleuteruniversiteit leren kennen, heb ik genoten van een aantal projecten en ben ik ook zelf op een inspiratiedag geweest. De ontwikkeling van de kleuters wilde ik graag blijven volgen en ik mocht mee over naar groep 3. Wat is het heerlijk om die beginnende schoolse ontwikkeling mee te maken! Daar maakte ik kennis met Junioruniversiteit. Heerlijk om de doelen uit de methode spelenderwijs, actief en in thema aan te kunnen bieden. Ik zet graag andere werkvormen in dan iedere dag blind de methode volgen met het bijbehorende werkboek. Sinds kort heb ik de bijzondere overstap gemaakt naar lesgeven bij de Rijdende School: aan kinderen van kermisexploitanten en circusmedewerkers. Hier geef ik les aan groep 1 t/m 8 en kan de groepssamenstelling iedere week anders zijn. Via mijn Instagram account laat ik jullie graag zien hoe mijn onderwijspraktijk eruit ziet.

Nadia
Ambassadeur

Hoi, ik ben Nadia! Samen met mijn gezin woon ik in Rotterdam en daar werk ik ook. Voordat ik naar de pabo ging heb ik veel verschillende dingen gedaan, maar sinds 2017 ben ik juf. Het liefst werk ik in de onderbouw en dat doe ik nu al een aantal jaar in groep 3. De ontwikkeling die jonge kinderen doormaken vind ik zo bijzonder en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. In de klas werk ik thematisch, hierbij maak ik met veel plezier gebruik van de projecten van Junioruniversiteit. Naast lesgeven, werk ik 1 dag in de week bovenschools als projectmedewerker jonge kind. In die rol houd ik me op een hele andere manier bezig met het jonge kind. Een mooie uitdaging naast het lesgeven. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, maar ik houd ook enorm van lezen, koken en creëren. Online kan je mij volgen op Instagram.

Meriël
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Meriël. Ik woon in Den Helder en werk in Breezand. Ik ben een bezige bij, die graag met van alles bezig is. Ik woon vlakbij het strand en wandel graag door de duinen en over het strand. Al van jongs af aan wist ik dat ik juf wilde worden. Eigenlijk heb ik ook nooit een andere optie in gedachten gehad.
Na mijn afstuderen ben ik gaan werken in groep 1-2, daar werd ik verliefd op het jonge kind. Ik geniet van de fantasie en betrokkenheid van de kinderen bij bijvoorbeeld een thema. In groep 1-2 maakte ik altijd gebruik van projecten van Kleuteruniversiteit. Ik ben toen een aantal jaar ambassadeur van Kleuteruniversiteit geweest. Na een aantal jaar groep 1-2, ben ik in 2021 een groep 2-3 gaan draaien en daarna groep 3. In mijn groep staat spelend leren centraal. Ik werk veel zonder methode en maak graag gebruik van projecten van Junioruniversiteit. Naast ambassadeur voor Junioruniversiteit ben ik ook
auteur voor Kleuteruniversiteit. Op mijn instagram account neem ik je graag mee in mijn klas.

Sanne
Ambassadeur

Hoi! Ik ben Sanne Stam en ik werk in het Westland. Na werkzaam te zijn geweest in het toerisme heb ik in 2014 bewust gekozen om als zij-instromer de pabo te gaan volgen. Na 2 jaar ben ik afgestudeerd als juf, nog elke dag heel blij dat ik de switch naar het onderwijs heb gemaakt. Sindsdien ben ik werkzaam in
groep 3 en 4, momenteel op de Joannesschool. Bij ons op school werken wij in units. Dit zijn in mijn geval de leerjaren 3 en 4 bij elkaar. Een groot voordeel van het werken in units is dat kinderen worden gezien door meer leerkrachten. Met elkaar vormen wij een beeld van de kinderen, zo maken we gebruik van elkaars expertise. Afgelopen jaar heb ik voor het eerst een project van Junioruniversiteit uitgeprobeerd. Wat een fijne manier van werken en wat een betrokkenheid onder de kinderen. Binnen een project kun je gemakkelijk kiezen welke activiteiten aansluiten bij je groep of lesstof. Ook de spellen en de actiebladen worden met veel plezier in de klas gebruikt. Meer thematisch werken is komende jaren een van de doelen van onze school, de projecten van Junioruniversiteit gaan hier zeker aan bijdragen. Als je me volgt op Instagram geef ik je graag een kijkje in mijn klas, laat ik zien waar wij op dit moment mee bezig zijn en hoop ik je te inspireren.