Bij Junioruniversiteit staat leren met plezier voorop. Onze missie is om zoveel mogelijk leerkrachten en onderwijsprofessionals te inspireren, en dat doen we ook via trainingen. We ontwikkelen standaard trainingen, maar ook maatwerk is mogelijk.


Betekenisvol leren in groep 3

De zomervakantie is voorbij en de nieuwe lichting groep 3 leerlingen stromen je klas binnen met de gedachte: ‘Yes, nu gaan we leren lezen en rekenen!’. Vol goede moed starten jullie met de eerste letters en opdrachten. Het rooster zit goed vol dus het is behoorlijk aanpoten om alles gedaan te krijgen. Na een aantal weken zwakt het enthousiasme van de kinderen af en met een beetje pech hoor je tegen de herfstvakantie ‘Ik wil niet meer lezen, ik wil gewoon spelen’.

Tijd om het heft in eigen handen te nemen! Tijdens deze workshop gaan we methodes als hulmiddel gebruiken en zorgen ervoor dat er weer plezier komt in het leren voor zowel de kinderen als jij. In deze training gaan we de overgang tussen groep 2 en 3 versoepelen door betekenisvol leren in te zetten en eigen keuzes te maken in ons aanbod.

Muriël Tebbe, gepassioneerd groep 3 leerkracht, geeft je in deze training vanuit haar eigen onderwijscontext volop praktische tips en voorbeelden om het onderwijs in jouw groep 3 beter te laten aansluiten op groep 2.

Aan het eind van deze training:
– Weet je wat er nodig is om betekenisvol onderwijs in groep 3 vorm te geven.
– Heb je een beeld van hoe je thematische (hoeken)werken doelgericht kunt integreren in groep 3.
– Heb je inspiratie om morgen nog te starten met een meer speelse wijze van leren.


Heb je een specifieke behoefte aan een training of workshop, mail ons dan gerust. We denken graag met je mee en sluiten onze trainingen aan op jouw praktijk.

Ben je nieuwsgierig naar één van deze trainingen? Laat het ons weten via ons emailadres info@junioruniversiteit.nl.

Tip! Zoek je trainingen voor groep 1/2 – Kijk op onze Kleuteruniversiteit academy website voor meer informatie.