Pas op! Boef ontsnapt! Welke boevenstreken zou hij uithalen? Hopelijk lukt het de kinderen hem te vangen voordat hij de klas op zijn kop zet …
Een project rondom techniek dat zorgt voor hilarische momenten, ontwikkeld bij, en gebruikmakend van, de boeken ‘Lol in de lucht’ en ‘Gekte onder de grond’, geschreven door Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.
*** Let op! De aanschaf van deze digitale download geeft standaard gebruiksrecht voor slechts één persoon / individuele leerkracht of één klas binnen een school. Gebruik je het materiaal in meerdere klassen op school? Dan dien je meerdere licenties aan te schaffen. Het aantal benodigde licenties kun je selecteren voordat je het product in je winkelmand plaatst. Digitale Junioruniversiteit materialen mogen zonder geldige licentie niet worden gedeeld.
Lesdoelen
Download hier de lesdoelen van dit project.
Foto’s
Foto’s van het project in de praktijk:
Nadia Kuipers –
Dit project is perfect voor de tweede helft van groep 3. Het project is geschreven rond twee boeken die de kinderen ook zelf kunnen lezen. Wij hebben de twee boeken met de hele klas gelezen, de kinderen moesten steeds enorm lachen om de streken van Boef, lezen wordt zo écht leuk. In het stukje wereldoriëntatie leren de kinderen over lucht, luchtdruk en aardlagen. Dit klinkt misschien wat vaag, maar door de lessen komen deze onderwerpen echt tot leven. Bij de lessen staat ook steeds een stukje achtergrondinformatie voor wanneer je zelf ook niet zoveel over luchtdruk weet 😉 Wij hebben het project als een natuur en techniek project aangeboden, maar we hebben ook aandacht besteed aan het werk van de politie. In de hoeken konden de kinderen in een weerstation de temperatuur en luchtdruk meten en in de meldkamer was er ruimte voor rollenspel. Het project bevat daarnaast verschillende reken- en taalactiviteiten die perfect aansluiten bij de leerdoelen van groep 3 en net als bij de andere projecten staan er ook differentiatiemogelijkheden bij de activiteiten.
Dit project is heel geschikt wanneer je aandacht wil besteden aan natuur en techniek en wanneer je lezen en thematisch werken met elkaar wil verbinden.